Ana Sayfa  |   İletişim   |   Banka Hesap Numaraları   |  
Ana sayfaya gitmek için tıklayınız
 
» MENÜ
   ATATÜRK KÖŞESİ


   ÜYELİK FORMU


   YÖNETİM KURULU


   KADIN KOMİSYONU


   GENÇLİK KOMİSYONU


   KADIN KOMİSYONU GEZİLERİ


   FAALİYETLERİMİZ


   RUMELİ MÜZİKLERİ


   BALKANLAR


   GÖREV YAPMIŞ YÖNETİM KURULLARI


   DENETİM KURULU


   TÜZÜK


   E-DEVLET LİNKLERİ


 » ÜYE GİRİŞ BÖLÜMÜ
Kullanıcı Adınız :
 
Şifreniz :
 
             
Yeni Kayıt -  Şifremi Unuttum
 » EN SON VEFAT DUYURULARI
» 19.04.2024 / Saliha Gündoğdu Akman Vefat
» 17.03.2024 / Cüneyt Şengül Vefat
» 22.01.2024 / Arif Balta Vefat
» 20.01.2023 / Münevver Peşin Özen Vefat
» 19.12.2023 / Cemil Sürekoğlu
Tüm Vefat İlanları »»
 » HAFTANIN YAZISI
Hasan Yeniciler
» Değerli Üyelerimiz
Yazarın Tüm Yazıları »»
 » İLAN PANOSU
    İlanlara Bakın

İlan Ekleyin
 » ZİYARETÇİ DEFTERİ
    Defteri Okuyunuz

Deftere Yazınız
 » HAVA DURUMU
     
 » GÜZEL SÖZ
Öz ağlamayınca göz ağlamaz
yaşarmaz.
 » GÜNÜN FIKRASI
Birgün, Temel kamyon alir. Fakat ehliyeti yoktur.Kendine bir söför tutar ve yola çıkarlar. Bir kaç saat sonra kamyondan garip sesler gelir. Şoför Temel'e : -Kamyonun vitesi kırıldı, der. Temel sinirlenerek : -Tabiki kırılır! Yola çıktığımızden beri habire vitesle oynayı duraysun.
 

Bosnalı Sırplar Saraybosna’da Bir Tepeye Haç Dikti
» Bosnalı Sırplar Saraybosna’da Bir Tepeye Haç Dikti

Bosnalı Sırplar Saraybosna’da Bir Tepeye Haç Dikti

.

1992-95 yılları arasındaki savaşta Sırp kuvvetlerin şehri bombaladığı bir nokta olan Zlatişte tepesine dikilen 10 metre uzunluğunda, haç şeklindeki sözde "anıt", şehir sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 

Bosna Hersek´te nüfusun ekseriyetini Boşnak Müslümanlar´ın oluşturduğu başkent Saraybosna´da bir tepeye dev bir haç dikilmesi, krize neden oldu.

1992-95 yılları arasındaki savaşta Sırp kuvvetlerin şehri bombaladığı bir nokta olan Zlatişte tepesine dikilen 10 metre uzunluğunda, haç şeklindeki sözde "anıt", şehir sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Bosna Sırp Cumhuriyeti Entitesi sınırları içerisinde kalan tepeye dikilen haç, gece saatlerinde bir grup Saraybosnalı genç tarafından sökülmeye çalışılınca Saraybosnalı gençler Bosnalı Sırp polisi tarafından gözaltına alındı.

Konuyu değerlendiren Saraybosna Belediye Başkanı İvo Komşiç, Sırp Cumhuriyeti Entitesi merkezli bir dernek tarafından gece saatlerinde dikildiği söylenen anıtın savaşta hayatını kaybeden Saraybosnalıların anılarına yapılmış bir hakaret olduğunu söyledi. Şehir halkını provokasyona gelmeme konusunda uyaran Komşiç, şehri yıllarca muhasara altında tutan Sırp birliklerinin konuşlandığı tepeye dikilen sözde anıtın Saraybosna´daki kuşatma sırasında hayatını kaybeden Sırp vatandaşların anılarına da hürmetsizlik olduğunu ifade etti.

Zlatişte tepesindeki haç şeklindeki sözde anıtın Sırp Cumhuriyeti Entitesi Cumhurbaşkanı Milorad Dodik´in seçim kampanyası çalışması olduğunu da söyleyen Komşiç, anıtın Ekim ayındaki seçimlerden sonra kaldırılacağından emin olduğunu ifade etti.

Bosna Hersek´teki Sırp dernekleri, savaş sırasında Saraybosna´da ve çevresinde hayatını kaybeden 6 bin 500 kadar Bosnalı Sırp anısına şehre 26 metre uzunluğunda bir haç anıt dikme yönünde girişimlerde bulunmuştu. Lakin bu projeler, Saraybosna´da yaşayan Müslümanların hassasiyetleri göz önünde bulundurularak reddedilmişti.

Hiçbir izin alınmadan gece saatlerinde dikilen derme çatma anıtın Bosnalı Sırp kontrolündeki Doğu Saraybosna polisi tarafından korunuyor olması ise manidar bulunuyor.

Reis-ul Ulema: Dini Değil Siyasi Bir SembolBosna Hersek İslam Birliği Riyaseti Reis-ul Uleması Husein Efendi (Kavazoviç), Zlatişte tepesine dikilen haçın dini bir sembol değil, siyasi bir sembol olduğunu ve açık bir provokasyon ve hoşgörüsüzlük göstergesi olduğunu ifade etti. Yayınladığı açıklamada Husein Efendi, bu gibi girişimlerin Bosna Hersek halkına rahatsızlık ve güvensizlik aşıladığını ve savaşın halen iyileşmeyen yaralarına tuz bastığını vurguladı.

 

Zambak.ba

Rubasam

 

 

 


  |   29.09.2014  |   | Okunma : 922 |   |Bu Haberi Yazdır|    Haberi Facebookta paylaşmak için tıklayınız