Yasa bir insanın bir eylemde bulunması veya eylemin sınırlandırılmasının ölçüsü ve kuralıdır; lex
yasa, ‘ligare’
» GÜNÜN FIKRASI
Birgün, Temel kamyon alir. Fakat ehliyeti yoktur.Kendine bir söför tutar ve yola çıkarlar. Bir kaç saat sonra kamyondan garip sesler gelir. Şoför Temel'e : -Kamyonun vitesi kırıldı, der. Temel sinirlenerek : -Tabiki kırılır! Yola çıktığımızden beri habire vitesle oynayı duraysun.
Rubakad’tan Kültür Sanat Projesi
» Rubakad’tan Kültür Sanat Projesi
Rubakad’tan Kültür Sanat Projesi
Merkezi İstanbulda bulunan İstanbul Rumeli Balkan Kadınları Derneği Rubakad olarak düzenlenen “İstanbul’dan Balkanlara izlerimizin izinden Kültür Sanat Projesi”2. Kosova-Prizen olarak tüm hızı ile devam ediyor.
Balkanlar’da yaşayan, Türk ve dost-kardeş Balkan halkları ile akraba toplulukları arasında ortak kültürü yaşamak ve yaşatmak. Türk kültürünün etkinlikler aracılığıyla sürekliliğini sağlamak, dost ve kardeşlerimizle gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 1. Geçen yıl Şumnu, Razgrad, Ruscuk (Ruse), Eski Cuma (Trigoviçte), Silistre, Dobriç, Burgas, Varna'yı kapsayan gezi ve kültür sanat etkinliğine bu yıl 19 Gönüllü bayan katılıyor; Bu yıl T.C. Başbakanlığı TİKA, T.C.İstanbul Ünüversitesi, Rubakad işbirliği ile Kosova-Pirizen ve çevresine düzenlenen etkinlik çerçevesinde bölge bayanlarına Gıda, Dikiş, Nakış, Resim, Sanat vb. kursları tüm hızı ile devam ediyor.