İnsan ne kadar az bilirse o kadar çok bildiğini sanır.
Rousseau
» GÜNÜN FIKRASI
Temel kolej sınavına hazırlanan oğluna yardım ederken sormuş : -Su kaç terecede kaynayi? -Toksan terece, deyince -Pilemedun, demiş, toksan terecede dik açı kaynayi!
Mehmet Akif mezarı başında anıldı
» Mehmet Akif mezarı başında anıldı
Mehmet Akif mezarı başında anıldı
Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yılı dolayısıyla İstiklal Marşı'nı kaleme aldığı Taceddin Dergahı'nda ve İstanbul'daki kabri başında anma töreni düzenlendi.
Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yıl dönümü nedeniyle şairin İstiklal Marşı'nı kaleme aldığı Taceddin Dergahı'nda tören düzenlendi. İstanbul'da ise şair Edirnekapı'daki mezarı başında anıldı.
AKİF HERKESİN ŞAİRİDİR
"Mehmet Akif hiç kimsenin, hiçbir zümrenin özel olarak tekelinde, inhisarında kalamaz" "Akif bu milletin bütününündür.Genç, yaşlı, kadın, erkek, Türkiye'nin her tarafından herkes Akif'i, yüreğinde sonsuza kadar yaşatacaktır"
Kabri Başında Dua İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, mezarı başında da anıldı. Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan kabri başında düzenlenen törene, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Ersoy'un mezarı başında dua eden vatandaşlar, "Çok önemli bir şairdi, aynı zamanda hayat adamıydı. Onun yaptıklarını örnek almalıyız" .