İlme karşı duyduğumuz ilgi öyle bir susuzluğa benzer ki, içtikçe daha fazla susarız.
Laurence Sterne
» GÜNÜN FIKRASI
temel banka soymak suçundan yargılanıyormuş , son celsede hakim delil yetersizliğinden temelin tahliyesine karar vermiş . temel bunu duyunca çok sevinmiş ve bağırarak hakime ;
İstanbul’un Fethi Kutlu Olsun
» İstanbul’un Fethi Kutlu Olsun
İstanbul’un Fethi Kutlu Olsun
Tarih boyunca defalarca kuşatılan “Gecesi sümbül, Türkçesi bülbül kokan” Şehr-i Azam İstanbul’u fethetmek Sultan İkinci Mehmet’e nasip olmuş ve Fatih ünvanını da alan Sultan Mehmet İstanbul’u fethederken aynı zamanda bir çağı açıp diğer bir çağı da kapatmıştır. Genç yaşına rağmen böylesine ciddi bir başarıyı gösteren Fatih Sultan Mehmet, gerek yöneticiliği gerek sanata olan ilgisi gerekse adaleti ile örnek alınması gereken bir şahsiyettir.
“Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!” dizelerinde de anlattığı gibi bu Fetih bizim gençliğimizin de hiçbir zaman aklından çıkarmaması gereken bir hadisedir. Tarih boyunca bizim ecdadımız hiç kimseyi dininden, dilinden, ırkından dolayı yargılamamış, Yaradılanı Yaradan’dan ötürü hoşgörme felsefesi ile hareket etmiş ve bu doğrultuda her zaman için fetihlerin arka planında gönüllerin fethini esas gaye olarak belirlemiştir. Yine İstanbul’un Fethi adalet, hoşgörü ve barış kelimelerinin insanlık için adeta yeniden tanımlanmasına vesile olmuştur.
İstanbul’un Fethi’nin 570. yıldönümünü kutluyor, bu eşi benzeri olmayan örnek dünya şehrini bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerleri olmak üzere bütün ecdadımızı da bu vesileyle bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Eyüp Rumeli Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkan Ayhan Uygur