Vatan sağlığa benzer, kıymeti kaybedince anlaşılır.
S.Nazif
» GÜNÜN FIKRASI
Aritmetik öğretmeni Temel öğrencilerinden şikayet ediyormuş : -Derste peş kere peş kaç ediy, diye sorayrum, kırk cevapı alayrum.Halbuki peş kere peş yirmi peş, pilemedun otuz.
Eyüp Rumeli Türkleri Dernek Başkanı Ayhan Uygur’un katıldığı; Rumeli Türkleri Vakfı Kültür Merkezinde 7 Temmuz 2022 Perşembe günü Rumeli Türkleri Vakfı Mütevelli Heyeti, Rumeli Türkleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Milletvekili Osman Turan, Dernek Başkan ve temsilcilerinin katıldığı programda; Bosna Hersek savaşında Sırplar tarafından sürgün edilen ve geri döndüğünde evinin bahçesine kilise yapıldığını gören Müslüman nine Fata Orloviç, kilisenin kaldırılması için 21 Haziran 2021 de mahkeme savaşını kazanmış. Nana Fata'nın haklı mücadelesi ile son bulan ve hukuksuz yapılan kiliseyi yıktıran Nana Fata (Fata Orlović) Srebnica Katliamının 27. Yıl dönümü arifesinde Vakfımızın etkinlik konuğu oldu.
Eyüp Rumeli Türkleri Dernek Başkanı Ayhan Uygur; “bu akşamki vakıf konuğumuz Sn. Fata Orloviç, kilisenin kaldırılması için mahkeme savaşını kazanmasından, Nana Fata'nın haklı mücadelesini tebrik ediyorum emeği geçenlere teşekkürlerimle çok güzel programdı” dedi