500 yıl Balkanlarda İslamın Sancaktarlığını yapan Evladı Fatihana dinsiz iftriasını atan müftü müsvettesini şiddetle kınıyoruz.
Düzce ili Akçakoca ilçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, Karasu’da kıldırdığı Cuma namazı öncesi verdiği vaaz sırasında “Selanik Göçmenlerinin ateist olduğu” iddiasıyla gerçek dışı beyan ve hakarette bulunmuştur.
Bu tutumuyla, 5237 sayılı TCK’nın 216. maddesinde “Kamu Barışına Karşı Suçlar” bölümünde ifade edilen “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan” bu ifadesi nedeniyle KINIYOR, Diyanet İşleri Başkanlığı ve yetkili makamların bu şahıs hakkında yasal işlemleri başlatarak, görevden alınmasını talep ediyoruz
Müftülük gibi dini temsiliyeti yüksek bir makama yakışmayan ve bugüne kadar taşıdığı sıfata layık olamayan bu ve benzeri hastalıklı zihniyet sahibi zavallıların, cehalet, veya kötü niyetten kaynaklanan ilkel zihniyetlerinin, insanları ötekileştirerek dinden-imandan soğuttuğu ve ülkemiz hakkında sinsi planlar yapan, dış güçler ve içimizdeki uzantısı yıkıcı, bölücü, aşırı uçlar ve terör örgütleriyle bağlantılı olabileceği unutulmamalıdır.
Kişisel inanç ve ibadetlerin Allah’tan başka kimse tarafından sorgulanamayacağını tekraren hatırlatır, durumu ilgili makamlara ve Aziz Türk Milletine saygıyla arz ederiz.
RUBASAM