Sevgi birliğe, bencillik yalnızlığa götürür.
Schiller
» GÜNÜN FIKRASI
Cenevre Tarım Konferansı'nda katılımcıların her biri yaptıkları çalışmaları ve sonuçta gerçekleştirdikleri verim artışını anlatıyormuş. Sıra Temel'e gelince : -Kuru fasülyeye gül aşıladuk, demiş. -Peki, bunu niye yaptınız? -Yellenince gül kokayi.
Sempozyuma Davet;
» Sempozyuma Davet;
Sempozyuma Davet;
Eyüp Belediyesi Derneğimize gönderdiği davetiye ile Eyüp Rumeli Türkleri Derneğimiz Üye ve Gönüllülerimizi davet etmiştir.
Eyüp Belediyesinin düzenlediği “13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu” değerli tarihçi, yazar ve akademisyenlerin katılımıyla 25 Kasım'da başlıyor.
Eyüp Belediyesinin düzenlediği 13. Uluslararası Eyüp Sempozyumu 25-26 Kasım tarihleri arasında Eyüp Kültür Sanat Merkezinde yapılacak.
"Dün, Bugün, Eyüp" sergi açılışıyla başlayacak olan sempozyumda,Eyüp'te sosyal yaşam bağlamında gelenek ve ve bugün, Eyüp'te gelecek kaygısı, mimarisiyle Eyüp gibi konular ele alınacak.
Sempozyuma anlatımcı olarak Bülent Arı, Halil Berktay, Suphi Saatçi, Özer Ergenç, Evgeni Radushev gibi ünlü isimlerin olduğu tarihçi, yazar ve akademisyenler katılacak.
25 Kasım Cuma günü saat 14:00'da Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyumun ilk oturumunda "Yaşayan Bir Şehir Olarak Eyüp" anlatılacak.
Halil İnancık için Özel Oturum
25 Kasım Cuma günü saat 19.30'da Bahariye Mevlevihanesinde "Tarih Yolunda Bir Ömür Halil İnalcık" adı altında özel oturum düzenlenecek.
Halil İnalcık'ın Türk Tarihçiliğine kazandırdıkları ve İnalcık'tan önce ve sonra Balkan Tarihçiliği, akademisyenler ve tarihçiler tarafından katılımcılarla paylaşılacak.
Toplamda 4 oturumdan oluşacak olan sempozyum, 26 Kasım Cumartesi günü sona erecek.